Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 1126g2459kcal205.8g0g183.5g0g
Sipuli 75g23kcal0.9g3.6g0.2g1.3g
Valkopippuri 5.3g15kcal0.5g2.2g0.1g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 1501g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g49g14kcal0.3g2.9g0.1g1.2g
Lanttu, keitetty, suolaa 45g13kcal0.5g2.1g0.1g0.8g
Peruna, keskikokoinen 60g90g54kcal1.4g11.7g0.1g0.8g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5796g5154kcal418.8g45g368.2g11g
Valittu annoskoko2898g2577kcal209.4g22.5g184.1g5.5g
Annoskoko puolitettuna1449g1289kcal104.7g11.3g92.1g2.8g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392