Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 1313g2868kcal240g0g214g0g
Sipuli 88g27kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Valkopippuri 6.1g17kcal0.6g2.6g0.1g1.6g
Vesi, vesijohtovesi 1751g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g57g16kcal0.3g3.4g0.1g1.4g
Lanttu, keitetty, suolaa 53g15kcal0.5g2.5g0.2g1g
Peruna, keskikokoinen 60g105g63kcal1.6g13.7g0.1g0.9g
Suola, annos 3g8.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6762g6013kcal488.2g52.8g429.4g12.8g
Valittu annoskoko3381g3006kcal244.1g26.4g214.7g6.4g
Annoskoko puolitettuna1691g1503kcal122.1g13.2g107.4g3.2g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392