Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 1688g3688kcal308.6g0g275.2g0g
Sipuli 113g34kcal1.4g5.4g0.2g1.9g
Valkopippuri 7.9g22kcal0.8g3.3g0.2g2.1g
Vesi, vesijohtovesi 2251g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g73g21kcal0.4g4.4g0.1g1.8g
Lanttu, keitetty, suolaa 68g20kcal0.7g3.2g0.2g1.2g
Peruna, keskikokoinen 60g135g81kcal2g17.6g0.1g1.2g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8694g7731kcal627.8g67.8g552g16.4g
Valittu annoskoko4347g3865kcal313.9g33.9g276g8.2g
Annoskoko puolitettuna2174g1933kcal157g17g138g4.1g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392