Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 1876g4098kcal342.9g0g305.8g0g
Sipuli 125g38kcal1.6g6g0.3g2.1g
Valkopippuri 8.8g25kcal0.9g3.7g0.2g2.3g
Vesi, vesijohtovesi 2501g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g81g23kcal0.5g4.8g0.2g2g
Lanttu, keitetty, suolaa 75g22kcal0.8g3.5g0.2g1.4g
Peruna, keskikokoinen 60g150g90kcal2.3g19.5g0.2g1.4g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9660g8590kcal698g75g613.8g18.4g
Valittu annoskoko4830g4295kcal349g37.5g306.9g9.2g
Annoskoko puolitettuna2415g2148kcal174.5g18.8g153.5g4.6g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392