Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 3000g6553kcal548.4g0g489g0g
Sipuli 200g61kcal2.5g9.6g0.4g3.4g
Valkopippuri 14g40kcal1.5g5.9g0.3g3.7g
Vesi, vesijohtovesi 4000g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g130g36kcal0.8g7.7g0.3g3.3g
Lanttu, keitetty, suolaa 120g35kcal1.2g5.6g0.4g2.2g
Peruna, keskikokoinen 60g240g144kcal3.6g31.2g0.2g2.2g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15448g13737kcal1116g120g981.2g29.6g
Valittu annoskoko7724g6868kcal558g60g490.6g14.8g
Annoskoko puolitettuna3862g3434kcal279g30g245.3g7.4g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392