Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 375g820kcal68.6g0g61.2g0g
Sipuli 25g7.6kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Valkopippuri 1.8g5kcal0.2g0.7g0g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.6kcal0.1g1g0g0.4g
Lanttu, keitetty, suolaa 15g4.4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g30g18kcal0.5g3.9g0g0.3g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1932g1718kcal139.8g15g122.6g3.8g
Valittu annoskoko966g859kcal69.9g7.5g61.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna483g430kcal35g3.8g30.7g1g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392