Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali667g141kcal8g22.7g1.3g14g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)267g427kcal50.7g0g24g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g90kcal0g0g10g0g
Sipuli 100g30kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g67g23kcal0.3g3.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 334g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2888g1422kcal120.6g61.6g71g31.4g
Valittu annoskoko1444g711kcal60.3g30.8g35.5g15.7g
Annoskoko puolitettuna722g356kcal30.2g15.4g17.8g7.9g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148323