Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1334g282kcal16g45.4g2.7g28g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)534g854kcal101.4g0g48g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20g180kcal0g0g20g0g
Sipuli 200g61kcal2.5g9.6g0.4g3.4g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g133g47kcal0.5g6.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 667g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5776g2845kcal240.8g123.4g142.2g62.8g
Valittu annoskoko2888g1423kcal120.4g61.7g71.1g31.4g
Annoskoko puolitettuna1444g711kcal60.2g30.9g35.6g15.7g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148323