Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1667g352kcal20g56.7g3.3g35g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)667g1067kcal126.7g0g60g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g225kcal0g0g25g0g
Sipuli 250g76kcal3.1g12g0.5g4.3g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g167g58kcal0.7g8.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 834g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7220g3556kcal301g154g177.6g78.6g
Valittu annoskoko3610g1778kcal150.5g77g88.8g39.3g
Annoskoko puolitettuna1805g889kcal75.3g38.5g44.4g19.7g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148323