Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2668g563kcal32g90.7g5.3g56g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)1067g1708kcal202.8g0g96g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl40g360kcal0g0g40g0g
Sipuli 400g121kcal5g19.2g0.8g6.8g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g267g93kcal1.1g13.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1334g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11552g5690kcal481.8g246.4g284.2g125.6g
Valittu annoskoko5776g2845kcal240.9g123.2g142.1g62.8g
Annoskoko puolitettuna2888g1423kcal120.5g61.6g71.1g31.4g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148323