Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali334g70kcal4g11.3g0.7g7g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)133g213kcal25.3g0g12g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5g45kcal0g0g5g0g
Sipuli 50g15kcal0.6g2.4g0.1g0.9g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g33g12kcal0.1g1.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 167g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1444g711kcal60g30.8g35.6g15.8g
Valittu annoskoko722g356kcal30g15.4g17.8g7.9g
Annoskoko puolitettuna361g178kcal15g7.7g8.9g4g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148323