Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3335g704kcal40g113.4g6.7g70g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)1334g2134kcal253.5g0g120.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl50g450kcal0g0g50g0g
Sipuli 500g151kcal6.3g24g1g8.5g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g334g117kcal1.3g16.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1667g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14440g7112kcal602.2g308.2g355.6g157g
Valittu annoskoko7220g3556kcal301.1g154.1g177.8g78.5g
Annoskoko puolitettuna3610g1778kcal150.6g77.1g88.9g39.3g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148323