Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4000g844kcal48g136g8g84g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)1600g2560kcal304g0g144g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl60g540kcal0g0g60g0g
Sipuli 600g182kcal7.5g28.8g1.2g10.2g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g400g140kcal1.6g20g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17320g8531kcal722.2g369.6g426.4g188.4g
Valittu annoskoko8660g4266kcal361.1g184.8g213.2g94.2g
Annoskoko puolitettuna4330g2133kcal180.6g92.4g106.6g47.1g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148323