Klementiinikakku
Laita klementiinit tai mandariinit kiehumaan n. 2 tunniksi, jonka jälkeen nosta jäähtymään.
Kun klementiinit ovat jäähtyneet, leikkaa ne puoliksi ja poista siemenet.
Leikkaa kuorineen ja lihoineen pieniksi kuutioiksi.
Voitele halkaisijaltaan 20cm kakkuvuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi.
Jauha mantelirouhe yleiskoneessa hienoksi (ei haittaa vaikka jää sattumia).
Vatkaa munat, lisää sokeri, mantelijauhe ja leivinjauhe, sekoita.
Lisää seokseen pilkotut klementiinit.
Paista kakkua uunissa 200-230 asteessa n. 1 tunti.
Kun paistoaikaa on kulunut n. 40min laita kakun päälle folio, jotta kakun pinta ei pala.
Kakku on valmis kun sitä pistettäessä hammastikulla tikkuun ei tartu taikinaa.
Klementiinien tilalla voi käyttää myös limeä tai sitruunaa, mutta tällöin sokerin määrää kannattaa lisätä.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa
Embo