Peruna puuro

Perunoita (jauhoisia) 1 kg
Ohra- tai ruisjauhoja 1 dl
Suolaa ripsaus

Keitä kuoritut perunan lohkot vedessä.

Keitinvesi talteen.

Perunat muusiksi.

Ohentele muusi keidinvedellä suht.

notkeaksi.

Lämmäytä.

Lisää jauhot hyvin sekoittaen.

Lisää keitinvettä, jos tarvitsee.

Mausta suolalla.

Anna kypsyä hautuen tunti kannen alla.

Syödään voisilmän tai puolukkasurvoksen kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Munkki13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2254g1716kcal42.4g349.4g4.5g22.5g
Ohrajauho 113g369kcal9.3g72.6g2.3g8.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4734g4170kcal103.4g844g13.6g62.2g
Valittu annoskoko2367g2085kcal51.7g422g6.8g31.1g
Annoskoko puolitettuna1184g1043kcal25.9g211g3.4g15.6g
Arvot/100g100g88kcal2.2g17.8g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153168