Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)80g304kcal0.4g5.2g32g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 163g558kcal16.6g113.7g2g5.7g
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys100g350kcal0.8g87g0g0g
Sokeri 85g345kcal0g84.9g0g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2g0.5kcal0g0.2g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g300g1026kcal48.3g0g91.5g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)30g114kcal0.2g2g12g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g300g111kcal27g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5g1.1kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2448g5716kcal186.6g610.2g275g11.4g
Valittu annoskoko1224g2858kcal93.3g305.1g137.5g5.7g
Annoskoko puolitettuna612g1429kcal46.7g152.6g68.8g2.9g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922