Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi
1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.
Säilytä muovipussissa jääkaapissa.
2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.
Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.
4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.
Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.
Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa
Mexi