Katalonialainen lihapata
1. Ruskista paisti joka puolelta 1rkl:ssa öljyä uuninkestävässä padassa.
Lisää sipuli ja valkosipuli.
Jatka paistamista 2 minuuttia ja ota pois liedeltä. 2. Lisää vesi+lihaliemikuutio , punaviini, rusinat ja oliivit.
Kypsennä uunissa 175 asteessa kannella peitettynä 2 tuntia.
3. Nosta kypsä paisti padasta ja kääri tiiviisti folioon.
4. Suurusta paistiliemi sekoittamalla ohratärkkelystä veteen.
Kaada suurus pataan samalla kevyesti sekoittaen.
Kuumenna liedellä kiehuvaksi ja hauduta pari minuuttia. 6. Viipaloi paisti ja asettele tarjoiluastiaan.
Lusikoi kastike paistiviipaleiden päälle ja koristele halutessasi timjaminoksilla.
Tarjoa esi. lämpimien lohkoperunoiden kera.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 307 grammaa
Sirpa1958