Porkkanasämpylät Special Al Meira
Kuori 4-5 pientä porkkanaa ja tee ne raasteeksi, n.155g.
Laita n.+42C vettä (kädenlämpöistä) kulhoon ja sekoita joukkoon yksi pala hiivaa (50g), porkkanaraaste, n.1 tl suolaa, 0,5 dl rapsiöljyä ja vähitellen 1-2 dl kerrallaan jauhoja yhteensä 19,5 dl. Kun ainekset on sekoitettu huolellisesti ja taikina "veivattu", niin anna taikinan nousta esim.
pyyheliinan alla n. 20-30 min. Tämän jälkeen kaada koko taikina leivontaalustalle ja tee iso pitko käyttäen jauhoja (n.1 dl), joka leikataan neljään osaan.
(Märät kädet auttavat myös leipomaan melko löysää taikinaa paremmin.
Tee valmiita sämpylöitä pellille n. 9kpl ja anna pellin olla vielä hetken hellan päällä, jolloin sämpylät nousevat lisää.
Paista uunissa 225C n.20-25minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita.
Laita valmiit kuumat sämpylät esim.
koriin ja peitä pyyheliinalla ennen tarjoilua.
(Kuori pehmenee pyyhkeen alla).
Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa
Goljatti