Karjalanpaisti Special Al Meira

Laita pannuun n.10-15 g oliiviöljyä ja lämmitä pannu kuumaksi.

Laita kuumalle pannulle kaikki valmiiksi paloitellut Atrian karjalanpaistipalat ja ruskista käännellen niitä ympäri.

Kun palat ovat ruskistuneet jokapuolelta ja lihanesteet pysyvät sisällä, laita ruskistetut palat keraamiseen tai lasivuokaan (vaihtoehtoisesti valurautapataan).

Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kuori ja paloittele joukkoon kaksi valkosipulinkynttä (n.14g), n.3 sipulia (kuorittuna n.120g), ja 3 kuorittua porkkanaa (paloiksi leikattuna, n.200g.

Peitä lihat ja juurekset kuumalla vedellä (esim.

vedenkeittimen kiehuvalla) niin että kaikki peittyy veden alle ja hieman yli. Laita joukkoon vielä kokonaisia maustepippureita (n. 4g), aromimaustetta ja laakerinlehtiä.

Laita valmiiksi lämmitettyyn uuniin 150c-175c ja anna muhia n.2,5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Karjalanpaisti atria 700g350g560kcal66.5g0g32.2g0g
Valkosipuli 7g7.6kcal0.6g1.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g6g0.2g2.5g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Maustepippuri, annos 1g2g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2563g1356kcal137g20g80g7.2g
Valittu annoskoko1282g678kcal68.5g10g40g3.6g
Annoskoko puolitettuna641g339kcal34.3g5g20g1.8g
Arvot/100g100g53kcal5.3g0.8g3.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160165