Karjalanpaisti Special Al Meira

Laita pannuun n.10-15 g oliiviöljyä ja lämmitä pannu kuumaksi.

Laita kuumalle pannulle kaikki valmiiksi paloitellut Atrian karjalanpaistipalat ja ruskista käännellen niitä ympäri.

Kun palat ovat ruskistuneet jokapuolelta ja lihanesteet pysyvät sisällä, laita ruskistetut palat keraamiseen tai lasivuokaan (vaihtoehtoisesti valurautapataan).

Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kuori ja paloittele joukkoon kaksi valkosipulinkynttä (n.14g), n.3 sipulia (kuorittuna n.120g), ja 3 kuorittua porkkanaa (paloiksi leikattuna, n.200g.

Peitä lihat ja juurekset kuumalla vedellä (esim.

vedenkeittimen kiehuvalla) niin että kaikki peittyy veden alle ja hieman yli. Laita joukkoon vielä kokonaisia maustepippureita (n. 4g), aromimaustetta ja laakerinlehtiä.

Laita valmiiksi lämmitettyyn uuniin 150c-175c ja anna muhia n.2,5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 11g99kcal0g0g11.2g0g
Karjalanpaisti atria 700g524g839kcal99.6g0g48.2g0g
Valkosipuli 11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 1124g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g150g42kcal0.9g8.9g0.3g3.7g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Maustepippuri, annos 1g3g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3840g2032kcal205g29.8g120g10.8g
Valittu annoskoko1920g1016kcal102.5g14.9g60g5.4g
Annoskoko puolitettuna960g508kcal51.3g7.5g30g2.7g
Arvot/100g100g53kcal5.3g0.8g3.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160165