Karjalanpaisti Special Al Meira

Laita pannuun n.10-15 g oliiviöljyä ja lämmitä pannu kuumaksi.

Laita kuumalle pannulle kaikki valmiiksi paloitellut Atrian karjalanpaistipalat ja ruskista käännellen niitä ympäri.

Kun palat ovat ruskistuneet jokapuolelta ja lihanesteet pysyvät sisällä, laita ruskistetut palat keraamiseen tai lasivuokaan (vaihtoehtoisesti valurautapataan).

Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kuori ja paloittele joukkoon kaksi valkosipulinkynttä (n.14g), n.3 sipulia (kuorittuna n.120g), ja 3 kuorittua porkkanaa (paloiksi leikattuna, n.200g.

Peitä lihat ja juurekset kuumalla vedellä (esim.

vedenkeittimen kiehuvalla) niin että kaikki peittyy veden alle ja hieman yli. Laita joukkoon vielä kokonaisia maustepippureita (n. 4g), aromimaustetta ja laakerinlehtiä.

Laita valmiiksi lämmitettyyn uuniin 150c-175c ja anna muhia n.2,5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 13g116kcal0g0g13.1g0g
Karjalanpaisti atria 700g612g979kcal116.2g0g56.3g0g
Valkosipuli 12g13kcal1g2g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 1311g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g175g49kcal1g10.4g0.3g4.4g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Maustepippuri, annos 1g3.5g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g8.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4480g2371kcal239.2g34.8g140g13g
Valittu annoskoko2240g1185kcal119.6g17.4g70g6.5g
Annoskoko puolitettuna1120g593kcal59.8g8.7g35g3.3g
Arvot/100g100g53kcal5.3g0.8g3.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160165