Karjalanpaisti Special Al Meira

Laita pannuun n.10-15 g oliiviöljyä ja lämmitä pannu kuumaksi.

Laita kuumalle pannulle kaikki valmiiksi paloitellut Atrian karjalanpaistipalat ja ruskista käännellen niitä ympäri.

Kun palat ovat ruskistuneet jokapuolelta ja lihanesteet pysyvät sisällä, laita ruskistetut palat keraamiseen tai lasivuokaan (vaihtoehtoisesti valurautapataan).

Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kuori ja paloittele joukkoon kaksi valkosipulinkynttä (n.14g), n.3 sipulia (kuorittuna n.120g), ja 3 kuorittua porkkanaa (paloiksi leikattuna, n.200g.

Peitä lihat ja juurekset kuumalla vedellä (esim.

vedenkeittimen kiehuvalla) niin että kaikki peittyy veden alle ja hieman yli. Laita joukkoon vielä kokonaisia maustepippureita (n. 4g), aromimaustetta ja laakerinlehtiä.

Laita valmiiksi lämmitettyyn uuniin 150c-175c ja anna muhia n.2,5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 17g149kcal0g0g16.9g0g
Karjalanpaisti atria 700g787g1259kcal149.4g0g72.4g0g
Valkosipuli 16g17kcal1.2g2.6g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 1686g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g225g63kcal1.3g13.4g0.4g5.6g
Sipuli (kuorittu)135g36kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Maustepippuri, annos 1g4.5g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5760g3048kcal307.4g45g180.2g16.4g
Valittu annoskoko2880g1524kcal153.7g22.5g90.1g8.2g
Annoskoko puolitettuna1440g762kcal76.9g11.3g45.1g4.1g
Arvot/100g100g53kcal5.3g0.8g3.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160165