Kevennetyt Runebergin tortut
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.
Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.
Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.
Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.
Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.
Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.
Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.
TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.
Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa
Phocahispida