Linssikeitto
Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.
Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.
Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).
Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.
Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.
Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.
Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.
Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.
Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.
Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.
Säilyy jääkaapissa useamman päivän.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa
Sade1980