Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green100g325kcal24g49g1g12g
Peruna, vanha, kuorittu 300g228kcal5.6g46.5g0.6g3g
Porkkana 130g43kcal0.8g7.2g0.3g3.3g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g500g175kcal8g34.5g0.5g7g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g100g368kcal26.2g59.2g2.5g8.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2628g2569kcal132.4g399.4g38g68.8g
Valittu annoskoko1314g1284kcal66.2g199.7g19g34.4g
Annoskoko puolitettuna657g642kcal33.1g99.9g9.5g17.2g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=163313