Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 1250g280kcal6.3g38.8g2.5g31.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1000g203kcal6g38g3g14g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g250g970kcal82.5g0g71g0g
Juusto, mozzarella 250g652kcal46.5g0g50.8g0g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Basilika, tuore19g7.5kcal0.6g0.9g0.1g0.7g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g19g169kcal0g0g18.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5800g4622kcal286.8g166.2g292.6g95.8g
Valittu annoskoko2900g2311kcal143.4g83.1g146.3g47.9g
Annoskoko puolitettuna1450g1155kcal71.7g41.6g73.2g24g
Arvot/100g100g80kcal4.9g2.9g5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164541