Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 1500g335kcal7.5g46.5g3g37.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1200g244kcal7.2g45.6g3.6g16.8g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g300g1164kcal99g0g85.2g0g
Juusto, mozzarella 300g782kcal55.8g0g60.9g0g
Sipuli (kuorittu)135g36kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Basilika, tuore23g9kcal0.7g1.1g0.2g0.9g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g23g203kcal0g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6960g5546kcal344g199.4g351.4g115g
Valittu annoskoko3480g2773kcal172g99.7g175.7g57.5g
Annoskoko puolitettuna1740g1387kcal86g49.9g87.9g28.8g
Arvot/100g100g80kcal4.9g2.9g5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164541