Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 1750g391kcal8.8g54.3g3.5g43.8g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1400g284kcal8.4g53.2g4.2g19.6g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g350g1358kcal115.5g0g99.4g0g
Juusto, mozzarella 350g912kcal65.1g0g71.1g0g
Sipuli (kuorittu)158g43kcal2g7.6g0.3g2.7g
Basilika, tuore26g11kcal0.8g1.3g0.2g1g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g26g236kcal0g0g26.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8120g6470kcal401.2g232.8g409.8g134.2g
Valittu annoskoko4060g3235kcal200.6g116.4g204.9g67.1g
Annoskoko puolitettuna2030g1618kcal100.3g58.2g102.5g33.6g
Arvot/100g100g80kcal4.9g2.9g5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164541