Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 2250g503kcal11.3g69.8g4.5g56.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1800g365kcal10.8g68.4g5.4g25.2g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g450g1746kcal148.5g0g127.8g0g
Juusto, mozzarella 450g1173kcal83.7g0g91.4g0g
Sipuli (kuorittu)203g55kcal2.6g9.7g0.4g3.4g
Basilika, tuore34g14kcal1g1.7g0.3g1.3g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g34g304kcal0g0g33.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10440g8319kcal515.8g299.2g527g172.4g
Valittu annoskoko5220g4160kcal257.9g149.6g263.5g86.2g
Annoskoko puolitettuna2610g2080kcal129g74.8g131.8g43.1g
Arvot/100g100g80kcal4.9g2.9g5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164541