Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 2500g559kcal12.5g77.5g5g62.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2000g406kcal12g76g6g28g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g500g1940kcal165g0g142g0g
Juusto, mozzarella 500g1303kcal93g0g101.5g0g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.4g3.8g
Basilika, tuore38g15kcal1.2g1.9g0.3g1.5g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g38g338kcal0g0g37.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11600g9243kcal573.2g332.4g585.4g191.6g
Valittu annoskoko5800g4622kcal286.6g166.2g292.7g95.8g
Annoskoko puolitettuna2900g2311kcal143.3g83.1g146.4g47.9g
Arvot/100g100g80kcal4.9g2.9g5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164541