Bataatti-kikhernecurry
200 g liotettuja kikherneitä
1-2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
3 tuoretta punaista chiliä (tai teelusikallinen punaista chilitahnaa)
3 porkkanaa (esim.
karkeaksi raastettuna suljuna)
2 tl korianterin siemeniä
1 tl kardemumman siemeniä
2 rkl rypsiöljyä
15 curry leaves (saa aasialaisista ruokakaupoista)
1 tl mustia sinapin siemeniä
2 tl jauhettua kurkumaa
400 g tomaatteja = 1 purkki
iso bataatti (tai kaksikin)
750 ml kasvislientä
Keittele (yön yli liotettuja) kikherneitä noin 45 min. (vaikka jo etukäteen).
Kuori ja pilko sipulit, valkosipulit, chilit ja porkkanat.
Morttelissa hienonna korianterin siemenet jauheeksi.
Öljy paksupohjaiseen (isoon) kattilaan.
1. Sipulit ja valkosipulit – hiljaisella tulella hienokseltaan.
2. Lisää kokonaiset currynlehdet (jos sulla on, ilmankin tulee hyvää ) ja
sinapin siemenet 2 tl ja
korianterin 2 tl ja
kardemummansiemenjauheet 1 tl,
kurkuma 2 tl ja
pilkotut chilit.
(Laitoin 1 tl valmista punaista chlitahnaa.)
Hämmentele, keittele (anna maustua) 2-3 minuuttia.
3. Lisää pilkotut porkkanat.
Keittele 4-5 minuuttia.
4. Purkillinen tomaatteja, tai tomaattimurskaa,
5. Kuori ja lohko bataatti isohkoiksi palasiksi ja lisää ne kattilaan.
6.Kasvisliemi 7-8 dl.
Anna kiehua.
Pienennä levyä.
Keittele hiljakseen, hämmentele toisinaan, työntele vihanneksia alemmas liemeen.
Ne pitää olla pehmeitä mutta ei muussattuja.
Lisää suolaa, jos tarvii.
7. Lisää lopuksi kikherneet ja anna niidenkin maustua.
Namnam.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 383 grammaa
Llliisa