Saaristolaisleipä
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.
Lisää suola.
Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.
Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.
Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.
Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.
Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.
Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.
Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..
Resepti on Lallatilaan blogista!
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa
Essi23