Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 50g37kcal6.6g0.6g0.2g3.5g
Siirappi, tumma381g1219kcal0.4g281.9g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 175g630kcal31.5g79.8g13.5g30.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 175g532kcal15.3g96.9g3.3g24.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)257g974kcal30.1g197.9g5.7g36.8g
Vehnäjauho puolikarkea 670g2299kcal68.3g469g8g23.5g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g1000g310kcal30g42g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5456g12003kcal364.4g2336.2g65.4g237.4g
Valittu annoskoko2728g6001kcal182.2g1168.1g32.7g118.7g
Annoskoko puolitettuna1364g3001kcal91.1g584.1g16.4g59.4g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666