Poronjauhelihakastike
Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.
Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.
Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.
Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.
Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.
Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa
Sade1980