Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 20g177kcal0g0g20g0g
Täysjyväriisi 300g1005kcal18.2g214.1g2.1g22.2g
Valkoviini kuiva 100g69kcal0.3g0.6g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 1000g93kcal2.9g4.1g7.2g0.5g
Katkarapu 150g103kcal21.7g0g1.7g0g
Herne 60g41kcal3g5.6g0.2g1.9g
Parmesaani raaste, Somerfield30g116kcal9.9g0g8.5g0g
Oivariini, 60 (100g)10g55kcal0.1g0.1g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3400g3333kcal113g451.8g91.6g50.2g
Valittu annoskoko1700g1666kcal56.5g225.9g45.8g25.1g
Annoskoko puolitettuna850g833kcal28.3g113g22.9g12.6g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354