Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 700g269kcal7g48.3g1.4g17.5g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g350g1033kcal73.5g3.5g80.5g0g
Hunaja 25g81kcal0.1g19.8g0g0g
Oliiviöljy 46g402kcal0g0g45.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g25g26kcal1.9g4g0.1g0.5g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g18g17kcal0.2g3.2g0g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2366g3653kcal165.4g157.6g255g36g
Valittu annoskoko1183g1827kcal82.7g78.8g127.5g18g
Annoskoko puolitettuna592g913kcal41.4g39.4g63.8g9g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=169821