Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 100g38kcal1g6.9g0.2g2.5g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g50g148kcal10.5g0.5g11.5g0g
Hunaja 3.5g12kcal0g2.8g0g0g
Oliiviöljy 6.5g58kcal0g0g6.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5g3.6kcal0.3g0.6g0g0.1g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g2.5g2.4kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana338g522kcal23.6g22.6g36.4g5.2g
Valittu annoskoko169g261kcal11.8g11.3g18.2g2.6g
Annoskoko puolitettuna85g131kcal5.9g5.7g9.1g1.3g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=169821