Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1400g537kcal14g96.6g2.8g35g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g700g2065kcal147g7g161g0g
Hunaja 49g162kcal0.2g39.6g0g0g
Oliiviöljy 91g805kcal0g0g91g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g49g51kcal3.9g8g0.3g1g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g35g34kcal0.4g6.4g0g0g
Suola, annos 3g42g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4732g7307kcal331g315.2g510.2g72g
Valittu annoskoko2366g3653kcal165.5g157.6g255.1g36g
Annoskoko puolitettuna1183g1827kcal82.8g78.8g127.6g18g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=169821