Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1800g691kcal18g124.2g3.6g45g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g900g2655kcal189g9g207g0g
Hunaja 63g208kcal0.3g50.9g0g0g
Oliiviöljy 117g1035kcal0g0g117g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g63g66kcal5g10.3g0.4g1.3g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g45g43kcal0.5g8.2g0g0g
Suola, annos 3g54g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6084g9394kcal425.6g405.2g656g92.6g
Valittu annoskoko3042g4697kcal212.8g202.6g328g46.3g
Annoskoko puolitettuna1521g2349kcal106.4g101.3g164g23.2g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=169821