Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 450g173kcal4.5g31.1g0.9g11.3g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g225g664kcal47.3g2.3g51.8g0g
Hunaja 16g52kcal0.1g12.7g0g0g
Oliiviöljy 29g259kcal0g0g29.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g16kcal1.2g2.6g0.1g0.3g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g11g11kcal0.1g2g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1521g2349kcal106.4g101.4g164g23.2g
Valittu annoskoko761g1174kcal53.2g50.7g82g11.6g
Annoskoko puolitettuna380g587kcal26.6g25.4g41g5.8g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=169821