Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi563g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g188g56kcal1.9g11.3g0.4g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha150g249kcal28.5g0g15g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 45g144kcal11g20.6g0.9g4g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 75g100kcal6.3g13.2g1.5g3.8g
Porkkana 38g12kcal0.2g2.1g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2154g1145kcal97.2g97.8g35.8g18.4g
Valittu annoskoko1077g572kcal48.6g48.9g17.9g9.2g
Annoskoko puolitettuna539g286kcal24.3g24.5g9g4.6g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171413