Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi938g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipuli 13g14kcal1g2g0.1g0.3g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g313g94kcal3.1g18.8g0.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha250g415kcal47.5g0g25g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 75g239kcal18.3g34.3g1.4g6.7g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 125g166kcal10.6g22g2.5g6.3g
Porkkana 63g20kcal0.4g3.5g0.1g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3590g1907kcal162.2g163g59.4g30.4g
Valittu annoskoko1795g954kcal81.1g81.5g29.7g15.2g
Annoskoko puolitettuna898g477kcal40.6g40.8g14.9g7.6g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171413