Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1126g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g375g113kcal3.8g22.5g0.8g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha300g498kcal57g0g30g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 90g287kcal22g41.2g1.7g8g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 150g200kcal12.7g26.4g3g7.5g
Porkkana 75g25kcal0.5g4.2g0.2g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4308g2289kcal195g195.6g71.6g36.2g
Valittu annoskoko2154g1144kcal97.5g97.8g35.8g18.1g
Annoskoko puolitettuna1077g572kcal48.8g48.9g17.9g9.1g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171413