Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1313g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g438g131kcal4.4g26.3g0.9g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha350g581kcal66.5g0g35g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 105g335kcal25.6g48g2g9.4g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 175g233kcal14.8g30.8g3.5g8.8g
Porkkana 88g29kcal0.5g4.9g0.2g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5026g2670kcal227g228.4g83.6g42.4g
Valittu annoskoko2513g1335kcal113.5g114.2g41.8g21.2g
Annoskoko puolitettuna1257g668kcal56.8g57.1g20.9g10.6g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171413