Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1501g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g500g150kcal5g30g1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400g665kcal76.1g0g40g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 120g383kcal29.3g54.9g2.3g10.7g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 200g266kcal16.9g35.2g4g10g
Porkkana 100g33kcal0.6g5.6g0.2g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5744g3052kcal259.8g260.8g95.4g48.4g
Valittu annoskoko2872g1526kcal129.9g130.4g47.7g24.2g
Annoskoko puolitettuna1436g763kcal65g65.2g23.9g12.1g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171413