Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1689g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Valkosipuli 23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g563g169kcal5.6g33.8g1.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha450g748kcal85.6g0g45g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 135g430kcal32.9g61.7g2.6g12g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 225g300kcal19g39.6g4.5g11.3g
Porkkana 113g37kcal0.7g6.3g0.2g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6462g3433kcal292g293.4g107.2g54.6g
Valittu annoskoko3231g1717kcal146g146.7g53.6g27.3g
Annoskoko puolitettuna1616g858kcal73g73.4g26.8g13.7g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171413