Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g63g19kcal0.6g3.8g0.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha50g83kcal9.5g0g5g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 15g48kcal3.7g6.9g0.3g1.3g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 25g33kcal2.1g4.4g0.5g1.3g
Porkkana 13g4.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana718g382kcal32.4g32.8g11.8g6.2g
Valittu annoskoko359g191kcal16.2g16.4g5.9g3.1g
Annoskoko puolitettuna180g95kcal8.1g8.2g3g1.6g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.6g1.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171413