Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1876g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipuli 25g27kcal2g4.1g0.2g0.5g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g625g188kcal6.3g37.5g1.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha500g831kcal95.1g0g50g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 150g478kcal36.6g68.6g2.9g13.4g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 250g333kcal21.1g44g5g12.5g
Porkkana 125g41kcal0.8g7g0.3g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7180g3815kcal324.8g326g119.6g60.4g
Valittu annoskoko3590g1907kcal162.4g163g59.8g30.2g
Annoskoko puolitettuna1795g954kcal81.2g81.5g29.9g15.1g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171413