Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3000g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g1000g300kcal10g60g2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800g1328kcal152g0g80g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 240g765kcal58.5g109.7g4.6g21.4g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 400g532kcal33.8g70.4g8g20g
Porkkana 200g65kcal1.2g11.1g0.4g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11480g6099kcal519g521.2g190.6g96.6g
Valittu annoskoko5740g3050kcal259.5g260.6g95.3g48.3g
Annoskoko puolitettuna2870g1525kcal129.8g130.3g47.7g24.2g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171413