Häränfilepihvit Special Laurendo Al Meira
Hanki hyvää ja mureaa häränsisäfileetä.
Pakastaminen murentaa lihaa entisestään.
Esim. Brasilialainen pampaksella vapaana juossut on ykköslihaa.
Leikkaa fileestä n.5 cm paksuja siivuja lihan syiden vastaisesti.
Painele sormilla kevyesti-ei kannata nuijia liikaa tai käyttää nuijaa lainkaan.
Anna valmiiksi leikattujen pihvien olla huoneenlämmössä riittävän kauan ennen paistamista, esim.2 tuntia.
Laita öljyä pannuun, kuumenna pannu tulikuumaksi, paista pihvejä molemmin puolin n.2 minuuttia, eli n.4 minuuttia yhteensä.
Kypsyysasteesta riippuen.
Hyvä nyrkkisääntö on, että kun pihvit päästävät punaista lihanestettä läpi, silloin on hyvä medium-kypsyysaste saavutettu ja liha on sopivan punaista.
Tämä on makuasia kuitenkin.
Kengänpohjiksi hyviä lihoja ei kannata paistaa.
Öljyssä on hyvä pyöritellä myös hieman pienemmiksi leikattuja valkosipulin kynsiä.
Kun toinen puoli on valmis, mausta mustapippurilla ja suolalla.
Tarjoile välittömästi paistamisen jälkeen.
Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 202 grammaa
Goljatti