Pätkiskakku
Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.
Vaahdota kerma.
Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.
Sulata suklaa.
Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.
Sekoita tasaiseksi.
Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.
Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.
Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.
Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa
Imppu1103