Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.
Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.
Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.
Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.
Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.
Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.
Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.
tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.
Koristele esim.
karkkirakeilla.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa
Heltsy